Wijsheid

Home - Wijsheid

De Vuurtoren


Reiki met o.a. relaxatie volgens Shultz en Osho - kwantum bewustzijn volgens Wollinsky - sjamanistische visie van o.a. Joska Soos - het beleven van meditatieve stilte.

Vergelijk het met een vuurtoren. Die is stevig verankerd. Het maakt niet uit aan welke kust hij staat - als het weer en de omstandigheden veranderen, wordt hij misschien wel verplaatst. Maar het blijft dezelfde vuurtoren, even stevig verankerd. De vuurtorenwachter heeft maar n doel, het licht laten schijnen.

Dat licht kan verschillende functies hebben. Soms is het een waarschuwing, soms een gids. Een andere keer is het er om de aandacht te trekken.Maar wat de functie op een bepaald moment ook is: dat licht is verankerd. De bouwers van de vuurtoren en de wachter weten iets wat de anderen niet weten, namelijk waar de problemen en gevaren liggen. Het licht is er om anderen veilig langs deze dingen te leiden.

Als het licht heeft geholpen de schepen naar een veilige haven te leiden verheugt de wachter zich. Echter hij gaat dan niet samen met de kapitein van het schip een feestje bouwen. Nee, de wachter verheugt zich in stilte en gaat door met het laten schijnen van het licht. De meeste kapiteins die veilige haven bereiken dankzij het licht, kennen de wachter niet eens. De wachter schreeuwt niet van de daken dat hij een schip van de ondergang heeft gered! Hij werkt rustig door, vaak alleen, altijd verankerd op de rots.

Als een kapitein het licht van de vuurtoren niet heeft opgemerkt en het schip op de klippen loopt, is de wachter misschien verdrietig. Echter de wachter gaat dan niet de schuld op zich nemen, hij wordt niet depressief. Het gebeuren is voor hem geen aanleiding de vuurtoren dan maar te ontmantelen, alleen omdat iemand het licht niet heeft opgemerkt. Nee, het doel van de vuurtorenwachter blijft: laat het licht schijnen, schijnen, en nog eens schijnen.

Zo is het ook met een healer. Voel je niet verantwoordelijk voor hen die niet genezen. Neem ook geen verantwoordelijkheid op je voor hen die wl beter worden. Je kunt je verheugen als ze genezen, of verdrietig zijn als ze niet genezen. Maar neem alleen verantwoordelijkheid voor de integriteit van het licht dat je uitzendt. Laat je licht schijnen en blijf op je post. Wees altijd verankerd op de rots van de wijsheid, onderhoud de zuiverheid van het licht dat je uitzendt.

Je vuurtoren kan overal ter wereld met je meereizen. Maar waar je ook stopt, zorg ervoor dat je stevig verankerd bent op de rots en dat het licht duidelijk schijnt.Als humanitair ben je begaan met mensen, je hebt begrip en wilt het beste voor iedereen. Je hebt misschien het gevoel dat je iedereen met helpen, dat alle schepen gered meten worden. Wees daar voorzichtig mee. Een healer geneest zelf niemand. Hij brengt in balans. De kracht om te genezen ligt in degene die tegenover je zit, al is hij zich dat misschien niet bewust. Jij bent alleen een kanaal, je fungeert als een katalysator. Zorg dat je verankerd bent en laat je licht schijnen. Wees integer. Dat is alles.


Het bovenstaande is gebaseerd op een tekst van Kryon